Huomaathan, että löydät ostoskorin aina sivun oikeasta yläkulmasta.

Pääset selaamaan kaikkia testejämme sivun alaosan valikosta.

Y-kromosomitesti

Y-kromosomitesti
Y-kromosomitesti Y-kromosomitesti

Testaa kahden miespuolisen henkilön biologista sukulaisuutta silloin, kun heidän oletetaan olevan sukulaisia mieslinjassa.

288,00 €
Sisältää alv. 24 %

Ohjeet ja tulokset kolmella kielellä:
  

Hintaan sisältyy: kahden miespuolisen henkilön näytteet + ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS POSTILLA

Lisähenkilöt 120,00 € / henkilö (oletettu miespuolinen sukulainen)

Valitse tämä testi silloin, kun haluat testata kahden tai useamman miespuolisen henkilön keskinäistä biologista suhdetta. Testattavien henkilöiden tulee olla sukua mieslinjassa, eli lähtötilanteessa oletetaan, että heidät yhdistää jossain aiemmassa sukupolvessa yksi mieshenkilö. Tämän yhdistävän mieshenkilön ja testattavien henkilöiden välillä tulee olla jokaisessa sukupolvessa mies. Tämä johtuu siitä, että testi perustuu vain miehillä olevan Y-kromosomin sisältävien markkerien testaamiseen. Nämä markkerit säilyvät muuttumattomina mieheltä pojalle sukupolvien ajan. Näin ollen testillä voidaan saada selville kaukaisiakin esi-isiä, kunhan vain jokaisessa sukupolvessa suku on jatkunut miehen kautta.

Esimerkki 1: Isoisällä on kaksi poikaa ja heillä puolestaan molemmilla yhdet pojat. Sukulaisuutta voidaan testata kaikkien näiden viiden henkilön välillä, sillä kaikilla on samat, isoisältä perityt, Y-kromosomimarkkerit.

Esimerkki 2: Isoisällä on yksi poika ja yksi tyttö. Sekä pojalla että tytöllä on yksi poikalapsi. Tytön poikalasta ei voi verrata isoisään eikä hänen poikaansa (eikä pojan poikalapseen). Tytön poikalapselle Y-kromosomi on periytynyt hänen isältään, joka on toista sukua.

Testi on erittäin tarkka ja sillä saadaan hyvin luotettavasti määritettyä kahden miespuolisen henkilön biologinen sukulaisuus. Huomaa kuitenkin, että testi ei määrittele, minkälaisesta sukulaisuussuhteesta on kyse. Testi ei siis pysty kertomaan, ovatko miespuoliset henkilöt keskenään esimerkiksi veljeksiä tai serkuksia. Oletettu sukulaisuussuhde on kuitenkin yleensä selvillä jo ennen testin tekemistä.

Jos haluat määrittää isyyden isän ja lapsen välillä, tilaa siihen tarkoitukseen isyystesti.

Asiantuntijamme, genetiikan tohtorit, neuvovat sinua aina tarvittaessa osoitteessa info@dna-tester.fi

Tämäkin testi tehdään laboratoriossa kahdesti, millä varmistetaan tuloksen täydellinen luotettavuus!

Testipaketti sisältää:

- Suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset ohjeet näytteenottoon ja tietojen täyttämiseen

- 2 kpl näytteenottotikkuja jokaiselle testattavalle henkilölle

- Kuljetuskuoret jokaisen henkilön näytteenottotikuille

- Pahvilaatikko ja valmiiksi maksettu palautustarra näytteiden palauttamiseksi

Helppo näytteenotto:

Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin:

- Testituloksen toimitusosoite (joko sähköposti tai postiosoite) annetaan lomakkeella, joka lähetetään näytteiden mukana.

- Testattavista henkilöistä kysytään seuraavia henkilötietoja: etunimi, sukunimi, näytteenottopäivä, syntymäpäivä (henkilötunnusta ei tarvitse antaa), etnisyys ja allekirjoitus. Näitä tietoja tarvitaan, että laboratorio pystyy käsittelemään näytteitä ja tulokset pystytään laskemaan. Allekirjoituksellaan näytteiden antaja (tai alle 18-vuotiaan huoltaja) antaa suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn sekä Gene Lab Solutionsille Suomessa että yhteistyölaboratoriollemme Universal Forensics Corporationille Yhdysvalloissa. Henkilötietoja käytetään tulosten käsittelyyn ja tietojen yhdistämiseen tuloksiin.

- Lapsen näytteen voi ottaa vaikka heti syntymän jälkeen. Testattavan henkilön iällä ei ole merkitystä näytteen laatuun tai testin tulokseen.

- Testattavien henkilöiden näytteitä ei tarvitse ottaa samanaikaisesti. Näytteenottoajankohdalla ei ole merkitystä testin tulokseen.

- Pääsääntöisesti flunssa ei vaikuta näytteen laatuun. Jos flunssa on oikein paha ja limaa erittyy paljon, voi olla hyvä odottaa muutama päivä ennen näytteen ottamista.

- Syömistä ja juomista kannattaa välttää puoli tuntia ennen näytteen ottamista, mutta suun voi huuhdella vedellä juuri ennen näytteenottoa.

- Näytteen ottaminen ei satu ollenkaan. Näytteenotto tapahtuu raaputtamalla posken sisäpintaa steriilillä puuvillaisella vanupuikolla.

- Näytteistä analysoidaan ainoastaan sellaiset asiat, joita tarvitaan luotettavan tuloksen saamiseksi. Näytteistä ei analysoida mitään muuta. Kun tulokset ovat valmiit, näytteet tuhotaan.

- Jos näytteenotto vanupuikolla ei ole mahdollista (testattava henkilö ei ole esimerkiksi enää elossa), voimme vastaanottaa myös muunlaisia näytteitä (kuten veritahra, hammasharja, hiuksia juurineen, kynsiä). Ennen kuin lähetät meille näytteeksi mitään muuta näytemateriaalia kuin vanupuikolla posken sisäpinnalta otetun näytteen, kysy meiltä toimintaohjeet sähköpostilla info@dna-tester.fi. Kerro, minkälaisesta näytteestä on kyse ja annamme lisäohjeita siitä, onko testin tekeminen kyseisestä näytteestä mahdollista. Muusta kuin vanupuikolla otetusta näytteestä peritään lisämaksu.

- Jos sinulle vielä jäi jotain kysyttävää, vastaamme mielellämme osoitteessa info@dna-tester.fi.

DNA-testejämme käytetään määrittämään sukulaisuussuhteita tilastollisin vertailumenetelmin. Tilatessasi testin ymmärrät, että DNA-sukulaisuustestit voivat antaa joissain tapauksissa tuloksen, jolla ei voida riittävän luotettavasti varmentaa tai poissulkea sukulaisuutta (sukulaisuuden todennäköisyys välillä 9-91 % tai löydetään mahdollinen mutaatio). Tällaisissa tapauksissa selvitämme näytteiden lähettäjän kanssa, onko testiin saatavilla lisähenkilöiden näytteitä, jotka voisivat ratkaista tapauksen. Lisähenkilöiden näytteistä saatetaan veloittaa erikseen.

DNA-testauspalvelumme on luonteeltaan ymmärrystä lisäävää ja tutkimuksellista, eikä se korvaa lääketieteellistä neuvontaa, geneettistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. DNA-testauspalvelumme ja yhteistyölaboratoriomme eivät ole vastuussa seurauksista tai haitoista, jotka ovat voineet johtua DNA-testin tekemisestä. DNA-testaus tehdään hyvien laboratoriokäytäntöjen ja laatuvaatimusten mukaisesti. Testien tuloksia ei luovuteta kolmansille osapuolille, ellei kyseessä ole viranomainen, jolla on siihen laillinen oikeus.

Kaikki testit
178,00 €

Testaa oletetun isän ja lapsen välisen biologisen suhteen silloin, kun isäehdokkaat eivät ole lähisukulaisia keskenään. Testiin voi valita useampia henkilöitä.

288,00 €

Testaa oletetun isän ja lapsen välisen biologisen suhteen, kun isäehdokkaat saattavat olla lähisukulaisia keskenään. Testiin voi valita useampia henkilöitä.

288,00 €

Testaa kahden tai useamman sisaruksen väliltä, ovatko he biologisesti sukua keskenään. Testiä voidaan käyttää sekä täysi- että puolisisaruuden määrittämiseen.

288,00 €

Testaa kahden sisaruksen väliltä, ovatko he identtisiä kaksosia keskenään.

288,00 €

Testaa kahden miespuolisen henkilön biologista sukulaisuutta silloin, kun heidän oletetaan olevan sukulaisia mieslinjassa.

288,00 €

Testaa sedän tai tädin biologisen sukulaisuuden todennäköisyyttä lapseen. Testiin voidaan ottaa mukaan lapsen äiti, mikä saattaa parantaa tuloksen tarkkuutta.

288,00 €

Testaa isovanhemman biologista sukulaisuutta lapsenlapseen.

195,00 €

Testaa oletetun äidin ja lapsen välisen biologisen suhteen. Testiin voi valita useampia henkilöitä.