Huomaathan, että löydät ostoskorin aina sivun oikeasta yläkulmasta.

Pääset selaamaan kaikkia testejämme sivun alaosan valikosta.

Paternaalinen Y-haploryhmätesti

Paternaalinen Y-haploryhmätesti
Paternaalinen Y-haploryhmätesti Paternaalinen Y-haploryhmätesti

Tällä testillä selvität muinaisen paternaalisen Y-haploryhmäsi. Testissä tutkitaan Y-kromosomin markkereita, joten se voidaan tehdä vain mieshenkilölle.

99,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

Tällä edullisella Y-kromosomia tutkivalla testillä pystyt löytämään oman Y-haploryhmäsi. Testi siis kertoo, mistä esi-isäsi ovat peräisin isälinjassa. Y-kromosomi periytyy aina isältä pojalle lähestulkoon muuttumattomana, mikä antaa meille mahdollisuuden päästä omien esi-isiemme jäljille jopa kymmenien tuhansien vuosien päähän historiassa.

Huomaa: jos olet nainen, sinulla ei ole Y-kromosomia ja et voi sen vuoksi tehdä tätä testiä omasta näytteestäsi. Isän puolen esi-isiesi jäljille pääset kuitenkin esimerkiksi oman veljen, isän tai isän veljen näytteen avulla.

Testin vastauksena saat raakadatan testiin käytetyistä 17 Y-kromosomimarkkerista sekä tiedon omasta Y-haploryhmästäsi.

Raportissa on lyhyt tiivistelmä sinulta tunnistetusta haploryhmästä, minkä lisäksi annamme linkkejä, joiden kautta pääset tutustumaan tarkemmin haploryhmäsi historiaan ja sen liikkeisiin (linkkien takana oleva materiaali on englanninkielistä). Y-haploryhmän avulla pystyt seuraamaan esi-isiesi jälkiä jopa kymmenien tuhansien vuosien päähän.

Y-haploryhmän selvittäminen on edullinen tapa päästä kiinni mielenkiintoiseen oman sukuhistorian tutkimiseen.

Hinta sisältää ilmaiset kuljetukset sekä suomen- tai englanninkielisen sähköpostineuvonnan (kysy mitä vain tuloksiin liittyen, me neuvomme!). Testi sopii niin sukututkimukseen kuin omaksi mielenkiinnoksi tai lahjaksi.

Paternaalisen Y-haploryhmätestin tulosten valmistuminen kestää yleensä noin 2-3 viikkoa siitä, kun olemme vastaanottaneet näytteet.

Testipaketti sisältää:

- Suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset ohjeet näytteenottoon ja tietojen täyttämiseen

- 2 kpl näytteenottotikkuja

- Kuljetuskuoret näytteenottotikuille

- Pahvilaatikko ja valmiiksi maksettu palautustarra näytteiden palauttamiseksi

Helppo näytteenotto:

DNA-testejämme käytetään määrittämään sukulaisuussuhteita tilastollisin vertailumenetelmin. Tilatessasi testin ymmärrät, että DNA-sukulaisuustestit voivat antaa joissain tapauksissa tuloksen, jolla ei voida riittävän luotettavasti varmentaa tai poissulkea sukulaisuutta (sukulaisuuden todennäköisyys välillä 9-91 % tai löydetään mahdollinen mutaatio). Tällaisissa tapauksissa selvitämme näytteiden lähettäjän kanssa, onko testiin saatavilla lisähenkilöiden näytteitä, jotka voisivat ratkaista tapauksen. Lisähenkilöiden näytteistä saatetaan veloittaa erikseen.

DNA-testauspalvelumme on luonteeltaan ymmärrystä lisäävää ja tutkimuksellista, eikä se korvaa lääketieteellistä neuvontaa, geneettistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. DNA-testauspalvelumme ja yhteistyölaboratoriomme eivät ole vastuussa seurauksista tai haitoista, jotka ovat voineet johtua DNA-testin tekemisestä. DNA-testaus tehdään hyvien laboratoriokäytäntöjen ja laatuvaatimusten mukaisesti. Testien tuloksia ei luovuteta kolmansille osapuolille, ellei kyseessä ole viranomainen, jolla on siihen laillinen oikeus.

Kaikki testit
99,00 €

Tällä testillä selvität muinaisen paternaalisen Y-haploryhmäsi. Testissä tutkitaan Y-kromosomin markkereita, joten se voidaan tehdä vain mieshenkilölle.

158,00 €

Testaa oletetun isän ja lapsen välisen biologisen suhteen silloin, kun isäehdokkaat eivät ole lähisukulaisia keskenään. Testiin voi valita useampia henkilöitä.

268,00 €

Testaa oletetun isän ja lapsen välisen biologisen suhteen, kun isäehdokkaat saattavat olla lähisukulaisia keskenään. Testiin voi valita useampia henkilöitä.

268,00 €

Testaa kahden tai useamman sisaruksen väliltä, ovatko he biologisesti sukua keskenään. Testiä voidaan käyttää sekä täysi- että puolisisaruuden määrittämiseen.

268,00 €

Testaa kahden sisaruksen väliltä, ovatko he identtisiä kaksosia keskenään.

268,00 €

Testaa kahden miespuolisen henkilön biologista sukulaisuutta silloin, kun heidän oletetaan olevan sukulaisia mieslinjassa.

268,00 €

Testaa sedän tai tädin biologisen sukulaisuuden todennäköisyyttä lapseen. Testiin voidaan ottaa mukaan lapsen äiti, mikä saattaa parantaa tuloksen tarkkuutta.

268,00 €

Testaa isovanhemman biologista sukulaisuutta lapsenlapseen.

175,00 €

Testaa oletetun äidin ja lapsen välisen biologisen suhteen. Testiin voi valita useampia henkilöitä.