Huomaathan, että löydät ostoskorin aina sivun oikeasta yläkulmasta.

Pääset selaamaan kaikkia testejämme sivun alaosan valikosta.

Sisaruustesti (täysi- tai puolisisaruus)

Sisaruustesti (täysi- tai puolisisaruus)
Sisaruustesti (täysi- tai puolisisaruus) Sisaruustesti (täysi- tai puolisisaruus)

Testaa kahden tai useamman sisaruksen väliltä, ovatko he biologisesti sukua keskenään. Testiä voidaan käyttää sekä täysi- että puolisisaruuden määrittämiseen.

288,00 €
Sisältää alv. 24 %

Ohjeet ja tulokset kolmella kielellä:
  

Hintaan sisältyy: kahden sisaruksen näytteet + ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS POSTILLA

Lisähenkilöt 120,00 € / henkilö (oletettu sisarus tai äiti)

Valitse tämä sisaruustesti silloin, kun haluat testata kahden tai useamman sisaruksen välisiä biologisia suhteita. Testin 46 markkeria on markkinoiden kattavin ja antaa todella hyvät mahdollisuudet selvittää sisarusten väliset sukulaisuussuhteet jopa silloin, kun äidin/äitien näytteet eivät ole saatavilla testaukseen.

Testitulokset ilmoitetaan sekä puoli- että täyssisaruuden todennäköisyyksinä. Näin ollen voit käyttää tätä testiä sekä puoli- että täyssisaruuden testaamiseen:

Puolisisaruus: varmasti eri biologinen äiti ja halutaan tietää, onko yhteinen biologinen isä

Täyssisaruus: varmasti sama biologinen äiti ja halutaan tietää, onko yhteinen biologinen isä

Sisaruustestin tulos on yleensä hieman epätarkempi kuin suoran isyystestin. Näin ollen puoli- tai täysisisaruus katsotaan varmaksi, jos sisaruuden todennäköisyys on enemmän kuin 91 %. Vastaavasti biologisen sisaruuden poissulkeva tulos on alle 9 % todennäköisyys. Monissa tapauksissa tulos on kuitenkin paljon tarkempi.

Huolimatta tarkasta testausmenetelmästä, sisaruustestiin kannattaa lähettää näytteet myös äidiltä/äideiltä, jos se vain on mahdollista. Tämä parantaa monissa tapauksissa tuloksen tarkkuutta, etenkin, jos halutaan selvittää puolisisaruutta. Äitien näytteistä tulee 120,00 € lisähintaa näytettä kohden. Jos äidin/äitien näytteitä ei ole saatavilla, pystymme tästä huolimatta selvittämään tarkan testausmenetelmämme ansiosta lähes kaikki tapaukset pelkästään sisarusten näytteiden avulla.

Jos on mahdollista, että testattavien sisarusten mahdolliset isät ovat lähisukulaisia keskenään (esimerkiksi veljeksiä tai isä ja poika), testi ei välttämättä anna luotettavaa tulosta sisaruudesta, koska lähisukulaisten perimät saattavat olla liian lähellä toisiaan. Tällaisessa tapauksessa ota aina ensin meihin yhteyttä ennen testin tilaamista. Joissain tapauksissa sukulaisuutta voidaan testata myös serkusten välillä. Ota meihin ensin yhteyttä myös silloin, jos testattavat sisarukset ovat serkuksia äidin puolelta ja haluat testata puolisisaruutta.

Jos haluat testata kahden miespuolisen henkilön sisaruutta ja sitä, onko heillä sama isä, on mahdollista tehdä myös Y-kromosomitesti. Tämä testi voi joissain tapauksissa antaa tarkemman tuloksen, mutta tuloksissa ei voida suoraan antaa vastauksena sitä, että testatut henkilöt ovat sisaruksia keskenään. Y-kromosomitesti kertoo ainoastaan sen, ovatko testatut henkilöt sukua samassa mieslinjassa. Usein kuitenkin sukulaisuussuhde voidaan päätellä jo tämän tiedon perusteella.

Asiantuntijamme, genetiikan tohtorit, neuvovat sinua aina tarvittaessa osoitteessa info@dna-tester.fi

Tämäkin testi tehdään laboratoriossa kahdesti, millä varmistetaan tuloksen täydellinen luotettavuus!

Testipaketti sisältää:

- Suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset ohjeet näytteenottoon ja tietojen täyttämiseen

- 2 kpl näytteenottotikkuja jokaiselle testattavalle henkilölle

- Kuljetuskuoret jokaisen henkilön näytteenottotikuille

- Pahvilaatikko ja valmiiksi maksettu palautustarra näytteiden palauttamiseksi

Helppo näytteenotto:

Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin:

- Testituloksen toimitusosoite (joko sähköposti tai postiosoite) annetaan lomakkeella, joka lähetetään näytteiden mukana.

- Testattavista henkilöistä kysytään seuraavia henkilötietoja: etunimi, sukunimi, näytteenottopäivä, syntymäpäivä (henkilötunnusta ei tarvitse antaa), etnisyys ja allekirjoitus. Näitä tietoja tarvitaan, että laboratorio pystyy käsittelemään näytteitä ja tulokset pystytään laskemaan. Allekirjoituksellaan näytteiden antaja (tai alle 18-vuotiaan huoltaja) antaa suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn sekä Gene Lab Solutionsille Suomessa että yhteistyölaboratoriollemme Universal Forensics Corporationille Yhdysvalloissa. Henkilötietoja käytetään tulosten käsittelyyn ja tietojen yhdistämiseen tuloksiin.

- Lapsen näytteen voi ottaa vaikka heti syntymän jälkeen. Testattavan henkilön iällä ei ole merkitystä näytteen laatuun tai testin tulokseen.

- Testattavien henkilöiden näytteitä ei tarvitse ottaa samanaikaisesti. Näytteenottoajankohdalla ei ole merkitystä testin tulokseen.

- Pääsääntöisesti flunssa ei vaikuta näytteen laatuun. Jos flunssa on oikein paha ja limaa erittyy paljon, voi olla hyvä odottaa muutama päivä ennen näytteen ottamista.

- Syömistä ja juomista kannattaa välttää puoli tuntia ennen näytteen ottamista, mutta suun voi huuhdella vedellä juuri ennen näytteenottoa.

- Näytteen ottaminen ei satu ollenkaan. Näytteenotto tapahtuu raaputtamalla posken sisäpintaa steriilillä puuvillaisella vanupuikolla.

- Näytteistä analysoidaan ainoastaan sellaiset asiat, joita tarvitaan luotettavan tuloksen saamiseksi. Näytteistä ei analysoida mitään muuta. Kun tulokset ovat valmiit, näytteet tuhotaan.

- Jos näytteenotto vanupuikolla ei ole mahdollista (testattava henkilö ei ole esimerkiksi enää elossa), voimme vastaanottaa myös muunlaisia näytteitä (kuten veritahra, hammasharja, hiuksia juurineen, kynsiä). Ennen kuin lähetät meille näytteeksi mitään muuta näytemateriaalia kuin vanupuikolla posken sisäpinnalta otetun näytteen, kysy meiltä toimintaohjeet sähköpostilla info@dna-tester.fi. Kerro, minkälaisesta näytteestä on kyse ja annamme lisäohjeita siitä, onko testin tekeminen kyseisestä näytteestä mahdollista. Muusta kuin vanupuikolla otetusta näytteestä peritään lisämaksu.

- Jos sinulle vielä jäi jotain kysyttävää, vastaamme mielellämme osoitteessa info@dna-tester.fi.

DNA-testejämme käytetään määrittämään sukulaisuussuhteita tilastollisin vertailumenetelmin. Tilatessasi testin ymmärrät, että DNA-sukulaisuustestit voivat antaa joissain tapauksissa tuloksen, jolla ei voida riittävän luotettavasti varmentaa tai poissulkea sukulaisuutta (sukulaisuuden todennäköisyys välillä 9-91 % tai löydetään mahdollinen mutaatio). Tällaisissa tapauksissa selvitämme näytteiden lähettäjän kanssa, onko testiin saatavilla lisähenkilöiden näytteitä, jotka voisivat ratkaista tapauksen. Lisähenkilöiden näytteistä saatetaan veloittaa erikseen.

DNA-testauspalvelumme on luonteeltaan ymmärrystä lisäävää ja tutkimuksellista, eikä se korvaa lääketieteellistä neuvontaa, geneettistä neuvontaa, diagnoosia tai hoitoa. DNA-testauspalvelumme ja yhteistyölaboratoriomme eivät ole vastuussa seurauksista tai haitoista, jotka ovat voineet johtua DNA-testin tekemisestä. DNA-testaus tehdään hyvien laboratoriokäytäntöjen ja laatuvaatimusten mukaisesti. Testien tuloksia ei luovuteta kolmansille osapuolille, ellei kyseessä ole viranomainen, jolla on siihen laillinen oikeus.

Kaikki testit
178,00 €

Testaa oletetun isän ja lapsen välisen biologisen suhteen silloin, kun isäehdokkaat eivät ole lähisukulaisia keskenään. Testiin voi valita useampia henkilöitä.

288,00 €

Testaa oletetun isän ja lapsen välisen biologisen suhteen, kun isäehdokkaat saattavat olla lähisukulaisia keskenään. Testiin voi valita useampia henkilöitä.

288,00 €

Testaa kahden tai useamman sisaruksen väliltä, ovatko he biologisesti sukua keskenään. Testiä voidaan käyttää sekä täysi- että puolisisaruuden määrittämiseen.

288,00 €

Testaa kahden sisaruksen väliltä, ovatko he identtisiä kaksosia keskenään.

288,00 €

Testaa kahden miespuolisen henkilön biologista sukulaisuutta silloin, kun heidän oletetaan olevan sukulaisia mieslinjassa.

288,00 €

Testaa sedän tai tädin biologisen sukulaisuuden todennäköisyyttä lapseen. Testiin voidaan ottaa mukaan lapsen äiti, mikä saattaa parantaa tuloksen tarkkuutta.

288,00 €

Testaa isovanhemman biologista sukulaisuutta lapsenlapseen.

195,00 €

Testaa oletetun äidin ja lapsen välisen biologisen suhteen. Testiin voi valita useampia henkilöitä.